Hur löser vi spel i grupp under hösten?

Coronapandemin har ställt till det rejält för oss under våren och sommaren 2020. Vi har uppmanats att förhålla oss till Folkhälsomyndighetens ”råd” och ”rekommendationer”. Vi fick lära oss att det inte är bara allmänna begrepp utan något vi ska efterleva i ”möjligaste mån”. Svenska myndigheter kan, enligt lag, inte utfärda utegångsförbud och andra tvångsåtgärder, därav språkbruket. Det blev ingen total nedstängning av det svenska samhället. Utfallet av denna strategi, i jämförelse med andra länder, får vi vänta på. Just nu verkar det vara positivt för oss. Medan andra länder lider av andra vågen av Covid-19, har vi en mycket liten smittspridning. Det innebär dessvärre inte att vi kan slappna av och leva som vanligt.

Nu har vi också lärt oss mycket om hur vi kan hantera detta med social distans som i våra kretsar kallas ”dubbelt bälgavstånd”. Detta har fungerat utmärkt under Durspelets dag och på spelträffar runt om i landet. Spelstämmorna blev spelträffar, dvs inga uppträdanden, ingen dans och endast utomhusaktiviteter.

Frågan är hur detta kommer att påverka verksamheterna i durspelsföreningarna runt om i landet under hösten och vintern 2020? Nu måste vi flytta våra spelövningar in i värmen -inomhus!

Några allmänna rekommendationer kommer vi i Svenska Durspelsföreningen inte att kunna ge. Däremot vill vi gärna ta del av era erfarenheter och tankar om hur ni planerar verksamheten. Lägger ni ner eller spelar ni vidare? Hur löser ni detta med social distans, fikapauser, toabesök, etc. som påverkar eventuell smittspridning? Har ni lokaler som är ”coronaanpassade”?

Berätta gärna och skicka ett brev till oss, styrelsen@durspelare.se eller skriv direkt i Facebookgruppen Durspelsföreningen som nu är länkad till Svenska Durspelsföreningen.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.