Durspelsstämma i Otterbergets Camping 2019

Otterbergets Camping ligger vackert placerad vid sjön Skagern mellan Hova och Finnerödja i Västergötland. Här arrangerades den tredje durspelsfestivalen 17 – 19 maj 2019. Campingen var fylld av husvagnar och husbilar, uthyrningsstugorna fullbelagda, alltså bäddat för durspelsfest. Ett stort tält med publikplats och scen var spelplanen för allspel och uppträdanden. Drygt 100 glada spelmän och spelkvinnor hade samlats för en gemensam sak. Spela durspel!

Redan på torsdagen började ett sporadiskt buskspel. De flesta hade installerat sig under fredagen och då blev det full fart på spelandet. Minst 10 smågrupper kunde höras runt omkring i området. Det ordnades ett allspel i lekparken kl 15 samt ett informationsmöte i stora tältet kl 20.

Spelandet avtog sent på kvällen då temperaturen sjönk ner mot 5 plusgrader. Då fortsatte det i mindre skala i förtälten fram till midnatt.

Lördagen började försiktigt och det var framemot lunchtid som spelandet kom igång. Man kunde höra smågrupper öva inför sina framträdanden. Kl 15 skedde den officiella invigningen av festivalen. Tre allspelslåtar med alla spelmän på scenen. Vägen till Dalstuga, Skepparschottis och Fiderussen.

10 grupper anmälde sig för uppträdande