Till Minne av Inge Carlén

Under mina första år som nybörjare på durspel vill jag minnas Inge Carlén som en väldigt duktig durspelare, att han var rak i ryggen som en fura.

Inge som spelledare i Ransäter 2018

Senare vill jag minnas att Kenneth Karlsson och jag spelade med Inge på en radioinspelning på Hotell Smeden i Eskilstuna.  Det var i början av 2000 talet. Jag blev mycket stolt och förvånad att bli erbjuden att vara med på detta men Kenneth kände Inge då. Åren gick och vi blev mera bekanta med Inge och Inger. Jag var då med i Durspelsföreningens styrelse och valberedning.

På en stämma i Bjuråker kom Ingvar Swing till mej på campingen och sade. Det är dags att uppdatera styrelsen och försöka ta in en ny ordförande. Jag har ett förslag sa Ingvar till mej. Inge Carlén sa han. Nu gäller det att handla snabbt tänkte jag så vi gick direkt ner till hans husbil. Han var inte där just då, han var och spelade någon stans men vi framförde vårt förslag till Inger, hans fru. Hon trodde att han skulle bli vice ordf. då Mats var ordförande för tillfället. Mats var vid sin sommarstuga på Åland och tyckte inte att tiden räckte till så han ville lägga ner sitt ordförandeskap till årsmötet. Här ramlar pusselbitar på plats nu. Inge som åker på alla stämmor i Sverige och även andra länder, vilket kap vi gjorde. Han har verkligen engagerat sig i föreningen på ett förtjänstfullt sätt.

Tack för alla dina år Inge!! Det är med stor saknad du lämnar oss, men du hade det inte lätt sista tiden i livet. Din fru och din dotter stöttade dej på ett fint sätt. Vi blev ombedda av Inger o Annelie (dottern) att spela 3 av Inges låtar vid begravningen; Aftonrodnad, Den blå fjärilen och Snoa på Grindberget. Det var det jobbigaste jag gjort på länge.

Kerstin Tillemar, Bo Gustavsson, Astrid Edlund och jag representerade Svenska Durspelsföreningen vid begravningen.

Anders Hjälm