Bälgspel vid landsvägskanten 2019

Den stora dragspelsstämman i Ransäter den 3 – 7 juli 2019 lockade många besökare. Ett gediget programblad med över hundra programpunkter med spel i Gropa, dans på 4 logar och en utedansbana.

Torsdagens allspel var mest ägnat åt dragspelarna med tanke på hur många tonarter det påbjöds i denna spelning. Sedan kunde vi leta reda på några riktiga inspiratörer! Kim Risberg och Mattias Nyström!

På fredagen var det allspel i Gropa med alla bälgspelare. G dur var det som gällde.

På lördagen toppades hela evenemanget av ett Durspelsexpo med deltagare från Sverige och Norge.Det hela spelades in på video och kan ses på denna adress.

Nils Fläcke spelade på gamla och nya durspel och Mattias Nyström visade upp sitt egenhändigt tillverkade elektroniska durspel.

Vi svenskar kan förundras över att så många norska vänner kommer varje år till denna stämma. Det är fantastiskt inspirerande att se och lyssna på deras ungdomliga spelglädje. Vi måste få fler svenska ungdomar att lära sig spela durspel! Bollen är satt i rullning! Ut och spela på Durspelets dag den 21/8! Sprid musiken och låtarna och visa upp instrumenten. Ragga unga musiker av alla slag!

På eftermiddagen startade allspelet för oss durspelare på stora dansbanan. Bosse Gustavsson och Lars Andersson såg till att det blev ordning i leden.

Det finns massor av information för er som har Facebook. I gruppen Durspel har Tommy Nilsson lagt ut videosnuttar från olika gruppers spelningar! Tack för ditt fina jobb, Tommy! Se även gruppen Bälgspel vi landsvägkanten.