Ransäter 2018.

Under sommaren skulle vi åka till Ransäter igen, vad det förde med sig får ni snart veta. Vi ingår i en grupp som kallas Bo-Inges. ( Bo Gustafsson o Inge Carlén) Vi fick tre spelningar i Ransäter enligt programmet.

Många uppspelningar sker i Gropa, en stor utescen och med bra platser så alla ser fint.

Uppträdandena skiftar under dagarna och kvällarna. Det finns tre danslogar och en dansbana.  (Även en modern stor dansbana under tak.)

Bosse fick problem med fönstret på sin vagn och flera ville hjälpa till och det löste sej till slut efter många om och men.

Vi har sålt vår husbil nu och lånar vår sons gamla ”Hulken” som vi kallar den, det är en amerikanare med V8 som hörs lång väg. Den är mycket rymlig inuti och vi trivs bra med den.

Under vår vistelse i Ransäter kommer våra vänner från Norge till oss en kväll på en liten fest. Det händer ibland att de spelar några låtar. I år kom Kim och hälsade på också, så Dan och Kim spelade några låtar och Rolf från vårat gäng hängde på.

På lördag em har Inge samlat ihop durspelarna till Allspel under eken på hembygdsgården. Många kommer och spelar där som synes. Vi har naturligtvis komp också. Det är uppskattat av de flesta.

Det är en stor stämma, den största i Sverige tror jag. Massor med norrmän, ca 60 %, och flera nationer finns där. Sista bilden är mot festplatsen.

Vid pennan

Anders Hjälm