Anders Hjälm på Jul i Dur

Stämman i Örebro blev inte som jag hade tänkt och varför!

Tre veckor innan stämman sitter jag hemma och knåpar på en ny låt och spelar tillsammans med Bosse Eriksson. Ska jag ringa Hasse Swedberg och kolla vad han tycker om den nya låten? Gör det, säjer Bosse.Vilken bra danslåt (hambo), lite långsammare bara, svarar Hasse. Den spelar vi i Örebro! Vilka vi, säjer jag? Du och jag, säjer han. Bosse E lovar att komma med, han är min ”fallskärm”.

Sen kommer å-gren, vad håller jag på med egentligen. Vad ska lilla jag göra där bland alla proffs? Ringer Hasse igen och frågar, platsar verkligen den här låten där?  Den platsar!

Jag skickar en fil på datorn till Hasse att träna på.

4 veckor innan stämman får vi allspelslåtarna på en fil på datorn. Mycket imponerande!

Fredag 18/11 Karin och jag har med oss Kajsa från Borlänge till Örebro. Kul med en ny bekantskap. Hon var med på resan till Norge i våras, så lite bekanta var vi nog. Efter en fika efter vägen lyckas jag så småningom hitta till hotellet Best Western, som ägs av Frälsningsarmén. I receptionen delas namnskyltar och program ut av arrangörerna. Mycket bra pris på boende och mat. (Man skulle/kunde ha med sig egna starkdrycker till maten.)

Fredag em  spelning på varuhuset Krämaren 15,30 ca 20 min och 16,30. Allspelslåtar tränas på fredag kväll kl. 22.00 i en lokal på frälsis, vägg i vägg med hotellet. Bosse Gustavsson leder allspelningen med bravur. Sedan blir det buskspelning lite här och där. Jag försöker hitta Tommy Pettersson (basisten). Det löser sig, han ställer upp och vi tränar några gånger.

Kvällen förlöper med trevlig samvaro in på småtimmarna och jag kryper till kojs vid 01- tiden, medan Bosse G håller ut, han la sej vid femtiden på lördag morron.

Lördag 19/11 . Vi äter frukost med Bosse E. Nu blir det rörigt, med två Bosse, G eller E.

Hasse anländer vid 11 tiden och vi, plus Björn B, tränar tillsammans, utan bas. Tommy har soundcheck på slottet. Jag börjar bli lite fundersam på hur det ska gå. Bosse tröstar mej med att vi ska ha kul.

Efter lite introduktion så är vi på tur. Nu är jag redan blöt av svett, men uppspelningen gick bra, jag är helt nöjd. Det är skönt med duktiga musiker runt omkring sig.

Hela programmet är av mycket hög klass – bra blandning med cittra, munspel o durspel i en lagom mix.

Här är några exempel på deltagare: Jan-Erik Wadén, Gun-Britt o Karlerik, Sten Sandin (munspel), Durlaget  Bålsta, Curt Jinder (Silverharpa), Bitte o Tommy, Ankarsrum, Mareno Roska o Mats Lundberg, Norge, Gösta Johansson o John-Erik Hammarberg, Roy Enger, Norge, Torbjörn Kallin, Roland Svensson o Ulf Hammarström (munspel), Roslagsdur, Hasse Swedberg o Björn Björdin, Västandraget, Vädurarna, Hans Ederborg, Staffan Berg o Jan Anders Andersson, Inge Carlén, Durdraget Sandviken, Mellan Rader´a. Mellan dessa nummer vävs allt ihop på ett fint sätt med allspelslåtar och snabba scenbyten.

Avslutning sker på scenen med alla munspelare under ledning av Hans Ederborg. och Elisabeth. Så spelas Stilla Natt och det fylls på med övriga musiker och sång.

Vi fikar vid hemkomsten inne på Frälsningsarmén. Sedan kommer en utsökt middag med tre matlag, allt väl organiserat. Kurser, spelning och samvaro kvällen lång.

Söndag 20/11 : Frukost och allspel i matsalen förstås och farväl till alla!!

Så är den fina helgen över och Örebro tycks gråta när vi reser hem i regn.

Tack för en toppenhelg och bra organisation, Elisabeth, Göran och alla medhjälpare i BBH!

Anders Hjälm