Gotland 2018

I helgen 16 – 18 november 2018 hölls den första durspelsstämman i Visby, på Gotland. Arrangörer var Staure u sma. Efter incheckning på Hotell Scandic på fredagseftermiddagen fick vi inta Villa Manhem. Vid välkomstfikat fick vi lite praktisk information av en av de duktiga ledarna, Elisabeth Mattsarve Molin. Hon såg också till att vi kom igång med buskspelet. Ruggigt spelsugna, som vi var, var det inga svårigheter med det.

Detta fortsatte fram till kl 01.00 med ett avbrott för middag.

Lördagens stora event skedde i Terminalen, alltså i Destination Gotlands avgångshall. Stort och rymligt med en häftig akustik. Allspelet inledde eventet, fem låtar med Gotlandsanknytning. Ett tiotal uppträdanden av olika slag visades upp. Cirka 80 spelmän, spelkvinnor och dansare deltog.

Efter middagen blev det mer spelande. Tanken var att några grupper skulle spela till dans. Endast 2 grupper hade anmält sig i förväg. Övriga musikanter satt kvar i lokalen så det blev en enda stor orkester av det hela. Dansarna var lite blyga eller också spelade vi inte så bra dansmusik!? Jag såg bara 4 danspar som vågade sig upp på dansgolvet.

Söndagen bjöd på mer allspel i Villa Manhem. Klockan 12.00 avslutades spelstämman. Vi gick ut på stan för att leta rätt på en lämplig restaurang att äta lunch. Crêperian var superbra!

Tack Staure u Sma för ett väl genomfört arrangemang! Vi ses nästa år!