Hallen 2018

Stämman i Hallen 23 – 26 augusti 2018

Stämman i Hallen blev i år lite annorlunda p g a att det härjade en stor skogsbrand i mellan Sverige. Det luktade rök på vägen dit runt Sveg. Mariann B som vi skulle bo med orkade inte med att packa och åka upp utan Folke åkte upp själv. Hon hade branden på nära håll, det rökte bakom berget på andra sidan sjön där hon bor. Hon hade bilen packad med det viktigaste ifall…. Det måste vara jättejobbigt mentalt att leva under ett ständigt hot.

Så här fint bor vi med Storsjön i bakgrunden. Bilaga 20.  Vi kom upp på torsdag kväll och installerade oss Bosse G och jag. Efter en stund kom Folke också. Vi började med att äta lite sill-tårta som Folke hade med sej från Ramsjö förstås. Bilaga 21.  Det var full fart på spelningen när vi kom upp till tälten, som ser ut som två stora lappkåtor. Bosse och jag spelar för fullt. Bilaga 22.

Fredag 24/8 Efter frukost går vi upp och träffar våra norska vänner på campingen. Bilaga 23.   På scenen i tältet träffar vi honom som gjort ”På väg till Hallen.” Bilaga 24.  Här spelar gänget från Trondheim som vi lärt känna nu. Bilaga 25.   Västandraget gör en uppskattad spelning här på scenen i tältet. Bilaga 26.   Det är även buskspel här senare. Man kan spela och lyssna så länge man vill och orkar.

Lördag 25/8 Vi går efter morron bestyren upp igen till campingen och hälsar på. Vi går hem och tar en fika före scenuppträdandet som börjar 13.00. Många bra grupper finns här, ett flertal norska gäng, även CCA spelar som vanligt bra här. Det är en paus här med fika. På kvällen spelar grupper på scenen i tältet också. Det var uppdansning i år för Polskemärket också. Jag kollade lite på det, jag har ju silver märket själv. Det dansade jag åt mej här i Sandviken i slutet på 1960 talet. Norrmännen hängde med oss hem på fika och vi spelade lite på nattkröken. Bilaga 27.

Söndag 26/8 Lite sovmorron, frukost och städning samt hemresa. Vi fick ta en annan väg hem p g a Classic Car Week i Rättvik.

Anders Hjelm