Durspelens dag den 21 augusti

På initiativ av bland annat Stig-Arne Sköldberg kommer styrelsen att föreslå Durspelsföreningen att utlysa en ”Durspelens dag”. Tanken med detta är att sprida kännedom om durspelet och durspelandet samt att locka nya, unga och gamla, att börja spela durspel. Medelåldern i durspelskretsen är nog 60+ och en föryngring känns viktigt.

En idé att få alla durspelare att samlas och gå ut på stan, byn, centrum, etc. och spela en stund inför allmänheten, varje grupp i sin hemort. Så stor spridning som möjligt är önskvärd.

Genom att utlysa en ett specifikt datum kan vi få större uppmärksamhet i media. Styrelsen har kommit fram till att det mest lämpliga datumet är den 21 augusti. Det blir lätt att komma ihåg. 21 knappar på diskanten och 8 knappar på basen. Så har de flesta tvåradiga durspel.

Datumet passar bra ur flera synpunkter. Det är fortfarande sommar. De flesta spelgrupperna brukar starta i slutet av augusti och är alltså fulla av energi efter sommarens spelstämmor. Det krockar inte med några andra evenemang vad vi känner till.

Beslut om detta ska vi fatta vid Svenska Durspelsföreningens årsmöte den 13 april 2019 i Mora.

Kom och stötta detta initiativ!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.