Otterbergets durspelsstämma maj 2019

Text och bild: Anders Hjälm

Fredag; Vi åker vid 10,45 från ”Skäve” med Hulken (husbilen). Vi åker mot Lindesberg med stopp för att handla i Fagersta. När jag vänder på husbilen ser jag att vatten läcker ut någonstans. Det läcker ut ur vattentanken, otät kran. När jag ska starta och åka var det dåligt med ström i batteriet, inte kul direkt. Jag hade med ett extra batteri som tur var. Jag blir tveksam att åka förstås men vi åker. Bosse, Gerty och Lars-Åke är en stund före oss och vi ska träffas för lunch söder om Örebro. Bilen tuffar snällt på så vi ses på Viby-krog. Bra mat, bilen startar nu, men jag passade på att tanka och nu fick jag ur med batteri och kablar igen, så den gick igång. Vi dundrade in på campingen med V-8 an till glada tillrop. Backade in på fel ruta, de var ju så stora där. Lånar ström av en granne där som är från Lindesberg. Fin och välskött camping

Lite mat och samvaro med Vädurarna. Vi var 7 st fordon där, husbilar och husvagnar. Det var Benn och Anki som ordnat med campingen till oss. Bra gjort!!  Jag kan verkligen rekommendera stämman och platsen. Bosse är lite justerad och kan inte spela som han vill denna helg. Det blev allspel kl. 20,00 och det leddes av Pia, Lasse o Christian, Eva o Rolf kompade.

Kul att träffa alla på en gång, en del nya ansikten var det också. Gick runt och kollade vilka som var där på kvällen. Träffade Gun och Lasse från Ankarsrum m.fl. Det spelades kvällen lång och in på natten. De sista la av vid 3- tiden. Det regnade lite på natten.

Lördag; Nu är det fint väder igen som tur är. Lite frukost smakar bra på morronen. Bosse är inte i form så vi är inte anmälda till spelningen. Det är många som deltar. Det börjar med allspel tre låtar.

Scenen blev fylld av spelmän. Många grupper deltog, bl a CCA utan Conny H. De borde hetat CAD + komp. Nästa grupp var Ingela, Steinar o Lars. Vildbasarna var nästa gäng, som jag inte hört förut. Sedan lyssnade jag på Ankarsrum när de spelade. Jag gick ner till sjön och tittade på den fina utsikten. Fick det tipset av Olle från Borås, (nu vet jag vad han heter också). Stranden påminner om Jurmala utanför Riga

Vädurarna har en muskelbyggare i gänget det visste vi o ni inte. Han visar gärna upp sig mot ersättning. Buskspelet var i full gång på kvällen. Många deltog i början, men det blev mygg o knott senare och man flyttade in i tältet som var bra att ha.till En förbättring till nästa år att ha en högtalare till ledarna. Svårt att få tyst på så många. En eloge till Pia för ett fint arrangemang.

Vi fick information av styrelsen att den 21 augusti blir det DURSPELETS DAG. Vi måste synas mera och marknadsföra oss och få fler att börja spela durspel. Varför just då? Jo. Durspelet har ju 21 diskanter och 8 bastangenter Fiffigt och lätt att komma ihåg!!

Söndag; Det regnar hela lördag natt och jag funderar på hur jag ska kunna komma hem med bilen. Det var bara att försöka att spänna fläktremmen och åka hem på morgonen. Det gick fint att ta sig hem igen. Jag missade bara att säja hej då till alla. Vi ses kanske i Ransäter nästa gång.   Vi håller tummarna för vår ordförande att han tillfrisknar igen snart nog.